onsdag 17 april 2013

Vatten, vatten bara vanligt vatten

Ja, att vatten kan vara så intressant och att olika vatten kan upplevas så olika det hade jag aldrig förstått förrän igår - när vi hade Mischa Billing på besök.
Mischa är en sommelière som satt tillsammans med Allt om Mat och organisationen Svenskt Vatten satt vårt kranvatten på kartan för drycker vid sidan av bland annat vin.
Visste du t.ex. att allt vatten inte är törstsläckande och att ett mjukt vatten kan upplevas jolmigt?
De kommunala vattenverken har utvecklat sitt vatten mycket sedan provningarna startadepå 90-talet. Man tävlar om Årets Vatten bl.a. Mer information hittar du på http://www.svensktvatten.se/
och Mischas blogg är också intressant för vänner av dryck http://blogg.alltommat.se/mischasvinblogg/
När man använder vatten i öl eller till flaskvatten så kan man förändra vattnet med hjälp av tillsatser för att få det mjukare, hårdare etc. En sån tillsats kan vara mjölksyra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar