fredag 24 maj 2013

Bredsjö Blå

Gårdagens resa gick till Bredsjö Mjölkfår där Bredsjö Blå tillverkas - en delikat fårost av Roquefort-typ.
Lena Hall berättade för två värmländska osttilverkare om ostproduktionen, gårdens historia och delgav oss många erfarenheter.  Vi tittade på byggnaderna, fåren och mejeriet. Ett jättebra besök. Lena och
Lars-Göran är så erfarna och de håller på med mjölkfår vilket inte är så vanligt.
http://www.bredsjobla.se


På lagring...
Lunchen åts i Måltidens Hus i Grythyttan.
Där fick vi slutligen titta i det imponerande Kokboksmuséet samt i biblioteket. Vi konstaterade att det var alltför få böcker i den värmländska matbokhyllan och det har jag framfört till Lena Sewall. Hoppas att vi gemensamt kan få in fler böcker! Kom gärna in med tips om böcker till oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar