onsdag 7 mars 2012

Inspirerande ölresa i Västergötland

I vår seminarieserie med dryck gjorde vi i fredags en studieresa söderut - till Kinnekulle Bryggeri i Forshem och till Qvänum Mat & Malt i Kvänum. Sååå intressant - vi satt stumma på hemvägen och som någon sa "Det var den lugnaste ölresa jag varit på"!
På Kinnekulle fick vi lära oss grunden för hur ett mikrobryggeri fungerar. Hela bryggerielokalen var inrymd i ett f.d. hönshus. Utrustningen var enkel - man jobbade med mjölktankar och producerade ale till restauranger och pubar i närområdet. Man jobbar fortfarande på hobbynivå men utvecklar bryggeriet sakta och säkert. Bakom bryggeriet står ett AB med sex ägare som alla deltar på något sätt.

Efter att nästan ha kört vilse på Varaslätten så kom vi fram till Qvänum Mat & Malt. Här finns ett bryggeriverk i en restaurang som finns i en ombyggd ladugård. En större investering och här använder man bryggeriet som en sevärdhet i sig när den står i restaurangen. Gården har också ett destilleri. Verksamheten drivs av Annika och Claes Wernersson. Här kom vi mer att prata om kombinationen mat och dryck, företagandet, olika sorters öl och naturligtvis kollade vi in de olika maskinerna extra mycket.
Tack för fantastiska studiebesök!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar