fredag 27 januari 2012

Seminarieseriens resa bland värmländska matföretag...

...gick den här gången till företag i Grums och Säffle kommuner.
Vi var sex personer som drog iväg på en dagsresa och man blir alltid lika imponerad av de företag och företagare man möter. Vi fick höra intressanta berättelser om företaget, familjen, gården och företagaren - mötte sann företagsutveckling i både små och stora företag. Alla olika och det är så befriande - man kan vara företagare utifrån sina egna villkor!
Första besöket var i Stinas Gårdsbutik.Christina Stina Bergudden tillverkar fantastiska marmelader och chutney och säljer i sin butik, på marknader och hos några återförsäljare. Fortsatte sen till Grön Ko för fika och Christinas Jonssons berättelse bl.a. om det spännande projektet med Mic-vac. Lunchen avnjöts hos Pelle på Adelsnäs. Vi åt örtinbakat kalkonbröst och tittade på det nya kalkonhuset.


Blivande spa-byggnad hos Jonas.

På besök hos LP:s

Nu styrde vi bussen norrut, mot Kila i norra delen av Säffle kommun! Ett snabbt besök hos Jonas Moberg om hans Östensbyns Aktivitetegård och sista besöket var hos LP:s Biodling - granne med Jonas. Två herrar som förmedlade mycket framåtanda och positiv energi! Möten som inspirerade till företagande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar